Episodes

Senaste avsnitten

46. Dataskyddsombud - ett eller flera m.m.

26 maj 2020 \\ News Category

Den här gången pratar vi bland annat om den undersökning vi påbörjat. Hur ser tillsynsmyndigheterna på det här med dataskyddsombud, kan det finnas flera för samma personuppgiftsansvarig eller är det ett som gäller? Det visar sig att vi inte är helt överens på ministeriet heller... Dessutom touchar vi på de trender vi sett vad gäller information till registrerade.


Länkar:


- IKEAs dataskyddslöfte (engelska)

- ICAs dataskyddsvideo

45. Tillsyn på tillsynsmyndigheten m.m.

26 maj 2020 \\ News Category

Vi pratar om vad som hänt senaste veckan men även några guldkorn med uppemot två veckor på nacken. Far/mor-föräldrar på sociala medier, rätt till insyn, tillsyn av tillsynsmyndigheterna. Datainspektionens videos istället för konferens kommer också upp på tapeten.


Länkar:


- Statskontoret granskar Datainspektionen. 

- Mormor måste radera bilder på barnen på Facebook.

- Första finska sanktionsavgifterna.

44. Vad är Justin Bieber mot mänskliga rättigheter?

19 maj 2020 \\ News Category

Vi pratar om nya sanktionsavgifter från Datainspektionen, uppsägning av dataskyddsombud, dataskyddsombudets roll, Schrems II. Med anledning av det kommer vi in på vad känsliga personuppgifter är men också lite ny praxis om extra skyddsvärda personuppgifter.

43. Potpurri

12 maj 2020 \\ News Category

Vi är tillbaka! Vi blandar lite olika ämnen, corona-appar, konsekvensbedömningar, sanktionsavgifter från Datainspektionen, uppdaterade vägledningar. Men också om beslut rörande dataskyddsombud och att prata mer dataskydd på svenska. Det senare en utmaning för många inom dataskyddsvärlden, i synnerhet för oss.